Your key to Utrecht

Betrokken ondernemen,

.. zit in alle dingen die wij doen. Onze locaties zijn uniek, zijn in hartje Utrecht gelegen en hebben allen een eigen verhaal. Wij willen deze verhalen graag vertellen en Utrecht zit vol met verhalen! Daarom kiezen wij bewust onze partners, locaties en producten, zodat wij betrokken kunnen ondernemen; duurzaam en maatschappelijk verantwoord. 

We zijn continu bezig met groene verbeteringen en vinden het belangrijk om het Green Key keurmerk te hebben. In onze  MVO verklaring  is een korte samenvatting te vinden van  wat voor ons  belangrijk is bij het runnen van onze hotels en restaurant.

Bewust kiezen.

Ondernemen betekent helaas ook vervuilen. Wij kiezen daarom bewust. Langdurige samewerkingen met partners voor conceptontwikkeling, groene leveranciers van onze producten en extra oog voor onze omgeving en verder.

Reizen doen we groen via OV, (e)bikes en EV en stimuleren dit ook voor onze medewerkers. Dit geldt ook voor onze partners en werken samen met nog zo'n ondernemer; CityHub. Zij zorgen ervoor dat ons linnen- en wasgoed groen door 'ons stadsie' wordt vervoerd!

Oog voor elkaar versterkt de kwaliteit van ons eindproduct. 

Groene partners.

Ons doel is om onze footprint te 'vergroenen' samen met onze groene partners. Bij renovatie van onze panden kunnen we hier al mee beginnen en besteden we extra veel aandacht aan isolatie, energiebesparende installaties en groene stroomvoorzieningen.

Naast groene stroom dat door onze elektriciteitleidingen stroomt, besparen we ook energie met LED, sensoren en energiebesparende installaties. Onze locaties zijn gecertificeerd 'Green Key', een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Hiermee tonen wij aan dat we ons inzetten om de impact op natuur en milieu te minimaliseren. 

Waste hoeft niet altijd 'afval' te zijn, dat laten de ondernemers van 'De Clique' zien! Koffiedik, sinaasappelschillen en etensresten die wij produceren worden gebruikt als voedingsbodem voor nieuwe producten door lokale ondernemers. En zo, verkopen wij weer de bitterballen met oesterzwammen die zijn gekweekt op het koffiedik.

Met liefde geproduceerd.

Utrecht zit vol met zulke maatschappelijk verantwoorde ondernemers waarmee we graag samenwerken voor (h)eerlijk eten. 'De Koekfabriek' voor de smakelijke koekjes bij koffie, en ja, koffie van 'Tribes'. Nog meer lekkers tijdens het ontbijt met absurd lekkere chocolade van 'Mesjokke' en vegan granola van 'Tlant'

Zit je bij ons op de toilet? Let's make the world less shitty!  Je veegt 100% boom vriendelijk en duurzaam met toiletpapier van 'The Good Roll' en wast je handen met de eco-friendly spa treatment van 'Anyah'.

Hoe kunnen wij nou écht onze footprint zo groen mogelijk maken? Juist, met bomen planten! Onze gasten zetten zich in voor een groenere wereld als je een keertje schoonmaak overslaat, zo gemakkelijk plant je een boom met 'Hotels for trees'. Daar doen we nog een schepje bovenop: boek je een 'Green package' dan verdubbelen wij het aantal bomen!